Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är det verkligen själva politiken vi röstar på?

Annons

Allt medan tv och kvällspressen leker Idol-tävling med politiken, pågår en rasering av samhällsnyttan. Kommuner går back, Arbetsförmedlingen raseras, skattemedel omvandlas till aktieutdelning i privata skolor och vårdföretag, med mera.

Människor blir besvikna och arga. Polariseringen ökar. Detta låter vi ske, medan vi gottar oss i politiska ”debatter” i media, där politiker levererar hånfulla oneliners, där journalister snabbt utser vinnaren och förloraren.

Den efterföljande striden sker i sociala medier, där vi medborgare har vår egen idoltävling. Med hån, hat och förlöjligande av varandra söker vi ”gilla-tryckningar”. Är det så vi vill ha det?! Ökar detta vår politiska bildning och insikt i politiska frågor? Lockar detta till eget politiskt engagemang? Eller leder det faktiskt till en ”fördumning” av oss medborgare, där vi degraderas till hetsiga hejaklackar som ställs på varsin läktarsida i gladiatorarenan?

Då uppstår frågan: Är det själva politiken vi röstar på, eller är det hur politiker framstår/framställs i media?

Anders Ericsson Lindelöf

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare