Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är sjukvårdskrisen i Stockholm en fara för patienterna vid Gävle sjukhus?

I höstas hörde jag på radio och såg på tv, att Region Gävleborg tar emot cancerpatienter från Stockholm på Gävle sjukhus, på grund av farligt långa väntetider för patienter som behöver strålbehandling i Stockholmsregionen.

Nu är sjukvårdskrisen i Stockholm aktuell igen. Ännu värre den här gången. Först meddelar Karolinska sjukhuset att de varslar 600 läkare och undersköterskor. Sen meddelar Danderyds sjukhus att 100 tjänster ska bort. Sen Södersjukhuset att 100 vårdanställda ska skäras bort.

Till SVT:s hemsida säger Moderaterna, som har ansvaret för sjukvården i Stockholmsregionen, att ”allt är i sin ordning”.

Men Läkarföreningen säger till SVT att ”Det är chockartat”! Facket säger: ”Det är förödande”! PRO säger: ”Stor risk för ännu mer väntetider”! Cancerföreningen säger: ”Vi är mycket bekymrade”!

Jag litar på personalen och patienterna i Stockholm. Men jag litar inte för ett ögonblick på moderatpolitikerna som tappat greppet.

För vad innebär sjukvårdskrisen i Stockholm för oss i Gävle den här gången? Kommer regioner nära Stockholm nu att behöva rycka ut igen, som i höstas? I så fall, kommer Stockholmskrisen att försämra vården för oss som bor i Gävle och är patienter vid vårt sjukhus?

Jag önskar att medicinskt ansvarig läkare i Region Gävleborg för Gävle sjukhus klargör läget. Det ligger i allmänhetens intresse.

En orolig Gävlebo tillika patient

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare