Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Årets pandemi borde öppna ögonen på ansvariga politiker

Svar på: All omvårdnadspersonal har utbildning i basal hygien

Det måste kännas väldigt tryggt för alla äldre i Älvkarleby kommun att både byggnaderna på vård- och omsorgsboendet Tallmon uppfyller alla krav som ställs på ett vårdboende.

Men vad var det då som gick så fel att tio äldre dog i covid-19?

Samtidigt kan man läsa att ytterligare besparingar ska vidtas i äldrevården i Älvkarleby kommun. Politikerna har ju sedan 90-talet beslutat om ständiga försämringar inom äldrevården, både för patienter och personalen.

Årets pandemi borde öppna ögonen på ansvariga politiker. Gör ett studiebesök på ett äldreboende i Norge där det både finns fler sjuksköterskor och smittskyddsläkare knutna till äldreboenden. Kompetensen är viktig så att vi äldre och anhöriga kan känna oss trygga tills döden skiljer oss åt.

När ska personalen inom äldrevården 2020 få ett lyft?

Hoppas verkligen att alla förbättrade rutiner och kompetenshöjning av personalen som genomförts ska ge resultat inför framtiden och att det finns tillräckligt med motiverad personal, som har en hög status, anställningstrygghet, högre lön och är delaktiga i besluten, så att vi även kan möta vinterkräksjukan och säsongsinfluensan som genererar lika många avlidna som covid-19.

1941

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare