Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Arvodet borde matcha arbetsbördan

Artikeln i Arbetarbladet angående arvodet från Ockelbo Vatten som kommunalrådet Magnus Jonsson åtnjuter, väcker många frågor och en hel del frustration.

Att bestämma storleken på arvodet är väl inget kommunalrådet kan påverka. Men det är heller inget tvingande att ta emot det. Han hade kunnat avsäga sig höjningen och nöjt sig med den ursprungliga nivån på arvodet. Här känns talesättet "Mycket vill ha mer" relevant.

Projektledare Ola Nilssons svar på frågan om det är rimligt att Ockelbo kommun som är mycket mindre har samma arvode som Gävle kommun väcker också min undran. Han menar att kommunens storlek inte har betydelse för de frågor man behandlar. Vidare att det inte skulle vara rätt att nivån på ordförandejobbet är mindre viktigt för att det är en mindre kommun. Jag tycker inte det var det frågan gällde...

Om Ockelbo kommun har, säg 2 frågor att behandla medans Gävle kommun har 20, är det ju inget som säger att de 2 frågor som Ockelbo har att behandla skulle vara mindre viktiga. Men pratar man arbetsbörda så måste ju 20 frågor kräva mer handläggning än 2 frågor!

Och för mig finns en självklar koppling mellan nivån på arbetsbörda och nivån på ett rimligt arvode.

En f d socialdemokrat med en mager pension

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare