Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Återbefolka Norrlands inland – genom att ta emot så många flyktingar vi kan

Jag har ett radikalt förslag. Jag tycker vi ska ta emot så många flyktingar vi kan och placera ut dem i Norrlands Inland. Hela inlandet från Värmland ända upp till Karesuando. Hela denna långa vägsträcka efter väg 45 består till mycket stor del av ödehus och ödebyar som kan få nytt liv med hjälp av immigranter eller flyktingar.

Denna enormt stora yta av Sverige kommer ändå aldrig att bebyggas eller återbefolkas i framtiden av oss vanliga svenskar som det ser ut nu när alla ska till städerna. Här finns det en chans att återskapa i alla fall en del av den civilisation som en gång fanns där. Många av byggnaderna och husen är ännu inte helt utdömda och med hjälp av staten och tvångsinlösen kan de räddas och människor kan flytta in.

Då svarar ju naturligtvis vän av ordning, vad ska de jobba med? Ja vad jobbar de med i städerna idag de som kommer hit som flykting? Svaret är, SFI och mycket enkla jobb som de lika bra kan utföra i Norrlands inland.

Det är på det här sättet nya samhällen skapas. Alla måste ju ha någon form av service. Affärer måste finnas, bensinstationer, skolor, infrastruktur i form av bredband, räddningstjänst, offentliga byggnader, vårdcentraler, ambulans, övriga kommunikationer, vägar, järnvägar med mera.

Jobb skapas i och med att många hus och byggnader måste rustas, på sikt är det här räddningen för 60 procent av Sveriges landyta. Många av flyktingarna har hög utbildning, läkare, tandläkare hantverkare med mera, så de kan intrigeras direkt.

Jag tycker inte staten ska stå helt handfallen utan ta chansen nu och bryt urbaniseringen. Sköts det här professionellt blir det en succé, garanterat.

Robin Hood

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare