Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att åka ut och resa i världen får även du vänja dig av med

Svar till F.d. pilots insändare "Miljöfrämjare, ni börjar i galen ände":

Genom din insändare ger du prov på ett vanligt argument från klimatförnekare i allmänhet. Ditt argument är att vi här, i Sverige, inte åstadkommer så stora miljöproblem och därför inte behöver ta hänsyn till dem. Men bara för att vi är ett litet land har vi inte mindre ansvar. Vi har alla ett ansvar i förhållande till vår storlek. Vi är heller inget föregångsland som det så ofta framhålls.

Vårt ekologiska fotavtryck visar att vi, här i Sverige, använder över fyra jordklot per år och vi är en av de 15 länder i världen med störst fotavtryck.

Att åka ut och resa i världen kanske även du får vänja dig av med. Vare sig vi vill eller ej kommer vi att få hålla till godo med färre resor och att resa på andra villkor än i dag. Att "vidga sina vyer” är viktigt men det tror jag du, f.d. pilot, gör bäst genom att lyssna mer på klimatforskarna.

Både du, f.d. pilot, och vi andra har en hemläxa att göra.

Kathie Hagstedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare