Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att ”öppna våra hjärtan” är inte så lätt som man kan tro

Annons

Svar till Simon Ridells ledare: Ruttet när SD-styrda kommunen vill ge bort sina nyanlända till

Simon Ridell, jag vill börja med att upplysa dig om att jag i dagsläget står i samma dilemma som gissningsvis miljontals Svenskar. För det första har vi ett parti som många vill kallar massa fula ord, ett parti som om du öppet stödjer kan bidra med konsekvenser i ditt både privata och yrkesverksamma liv. Vidare får detta parti inte vara med i förhandlingar i riksdagen trots att den svenska befolkningen röstade fram dem som Sveriges tredje parti. ”All makt åt folket ”– vart finns yttrandefriheten och demokratin i det?

För det andra så har idag Sveriges kommuner ett minus på dubbelsiffriga miljoner. Kalkylen är egentligen enkel, att ha den storlek på invandring som Sverige haft kräver en del uppoffringar av både svenskarna och av staten. Att hjälpa utsatta människor ifrån en annan kultur med andra normer kommer kräva skola, omsorg, boende, sjukvård, men även sociala kostnader som materiella ting, kläder, och så vidare.

Inte nog med det, det kommer inte bara krävas resurser, utan enorma resurser, som det svenska folket inte har tillgång till. De behöver extra stöd i skolan, tolkar, språkträning, extra psykologhjälp, extra mycket av sjukvården och tandvården. De behöver även få körkort och andra saker för att kunna integreras i samhället och få ett dräglig liv.

Jag tror att vi alla förstår att detta kommer kosta pengar, MYCKET pengar under lång tid. Kan en kommun som då alltid haft samma skattesats i 30 år fortsätta med den? Nya skolor måste öppna, hälsocentraler, och så vidare.

Nu till frågan, kan du tänka dig att öppna ditt hem för en invandrare som behöver boende? Kan du på din fritid ta dig an en ensamkommande eller en familj och hjälpa med språkträning och annat? Är du beredd att betala 6 procent mer i skatt? (Det är vad Sandviken behöver höja skatten med för att inte gå minus). Är du beredd på att du måste uppoffra mycket av lyxen i ditt liv för att hjälpa andra? Vad gör du för dessa invandrare i dagsläget?

Att ”öppna våra hjärtan” är inte så lätt som man kan tro, det är lätt att säga att man vill hjälpa, att vi ska hjälpa men ingen är beredd att göra den uppoffring som krävs när det klampar in i svenskens egen plånbok och fritid. Etiken och moralen spelar inte på samma planhalva och det är då allt upplevs som hyckleri och lögn.

MissTeatcher

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare