Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Även vindkraften genererar utsläpp

Annons

Angående Per-Olof Ericksons insändare: Kärnkraften bör fasas ut så fort som möjligt

En fråga till Per-Olof Erickson, Naturskyddsföreningen, som igen är ute i pressen och skrämmer upp människor om kärnkraften och dess utsläpp: Varför redovisar inte Naturskyddsföreningen hur mycket utsläpp som vindkraften släpper ut i samband med byggande och senare vid avveckling?

Sedan att skrämmas med att det tar 100 000 år för avfallet att helt vara borta. Har Naturskyddsföreningen tänkt efter hur mycket 100 000 år är. Vi har till och med i dag avverkat cirka 2 000 år från tideräkningen efter Kristus. Det är alltså 50 gånger denna tid. Det är cirka 300 000 generationer. Tänk till lite. Hur många istider kan det bli under 100 000 år?

Om man i dag som Naturskyddsföreningen vill att all kärnkraft skall stängas ner i dag, hur har ni då tänkt att Sverige skall fungera? För att ersätta den kärnkraft vi har i dag går det åt flera tusen vindkraftverk som ännu inte finns. Och för byggande av dessa krävs energikrävande tillverkning av betong till fundament plus järnmalm till armering som måste brytas ur gruvor. Eftersom Naturskyddsföreningen vet hur mycket utsläpp kärnkraften har, så kan väl ni tala om miljökonsekvenser för byggande och avveckling av vindkraftverk.

Anders Sandin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare