Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Babsan, du får lita på ditt eget kapital i dessa dagar

Kommentar till att Lars-Åke "Babsan" Wilhelmossons alla jobb är avbokade.

Du får väl göra som alla andra enmansföretagare. A-kassa, privata besparingar, sen eventuell avyttring av ägodelar först, sen bistånd.

Det finns säkert viktigare åtgärder som är till gagn för flera än att våra skattepengar ska hjälpa alla småföretag. Det kommer säkerligen inte att hända Lars-Åke, så du får lätta på kapitalet som så många andra. Det sägs ju att man behöver minst en årslön som buffert och det har jag lyckats med gott och väl.

Nu säger säkert vän av ordning att det är tack vare den politik som drivits de senaste 40 åren, men så är det inte. Pengar är intjänade utanför EU och skattade i länder där skatten varit låg har dock bidragit. Dock inte i Australien där skatten var 42 procent. Löner inom olje- och gasindustin är avpassade därefter, ja visst. Men 12 timmars arbetsdagar, 7 dagar per vecka, 8 veckor på rad, avsaknad utav bio, teater, restauranger, pubar social samvaro, avsaknad av familj och anhöriga har ju som bekant ett pris.

Inte heller kunde jag ställa några krav på land, regering eller styre i fjärran östern, så du får nog lita till ditt eget kapital, Babsan, som så många andra i dessa dagar.

Butter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare