Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bär inte arbetskläder i offentliga sammanhang!

Folkmyndigheterna skriver om skydd mot smitta inom vård och omsorg. Den personliga skyddsutrustningen som arbetstagarna ska bära ska de ha för sin egen och andras säkerhet där det behövs. Detta om något ska även gälla i offentliga sammanhang vad gäller arbetskläder inom offentliga miljöer. Enligt de riktlinjer som finns får man gå ärenden mellan sjukhusets byggnader om man arbetar inom sluten vård. För vårdcentraler utanför sjukhus skall ombyte ske från arbetskläder till privata när man lämnar arbetsplatsen.

Jag vet inte hur Hofors kommun och landstinget tolkar reglerna om arbetskläder, men tisdag den 11 augusti befann sig en personal inom sjukvården på COOP för inhandling. Vid min tillsägelse uppgav hon att hennes chef tillät arbetskläder utanför arbetsplatsen. Hur är detta möjligt i så fall? Vilket ansvar har personalen själva?

Det är skrämmande att personal som arbetar inom vården får tillfälle att föra in eller ut eventuell smitta och dessutom med chefens stöd. Det är speciella omständigheter med covid-19, men förutom det ska man självklart byta om vid privata kläder när man är anställd inom vård och omsorg. All personal inom vård och omsorg, skärp er.

Hoforsbo med ansvar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare