Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bättre villkor krävs för de som ska göra Gävle bättre för äldre

Annons

Gävle kommun lovade en insats för att förbättra för äldre, inte bara för de som behöver det.

Jag skrev att det kräver bättre villkor för de som skall utföra det. Vad jag erfarit beträffande personalen på Furugården i Valbo har den erfarna personalen på en hel avdelnings bytts ut till personal som skall utbildas.

LÄS MER – DEBATT: Nu ska Gävle kommun bli bättre för de äldre

Hur det skall vara möjligt utan att vårdbehövande på den avdelningen blir lidande är svårt att förstå. Kommunen har väl som vanligt anlitat någon fantastisk konsult. Själv har de väl ingen personal som förstår vad som händer.

Det fans en tid då kommunen kunde låta samma hemtjänst besöka samma vårdbehövande. Nu kan densamme inte veta vem som kommer på morgonen eller kvällen. Det är ett väldigt pussel för ledningen att få det att fungera.

Det rör väl inte de som i stort sett klarar sig själv så mycket. Men är det här den situation som blivit bättre? Som gammal förtroendevald i Gävle kommun skäms jag över vad jag ser.

Karl Gustaf Skoog (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare