Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Beckman har en vedervärdig syn på människor

Svar till Lars Beckman: Basinkomsten i Finland fick noll effekt på jobb

Ditt svar till Sven-Erik Hemlin är tyvärr som det mesta du skriver – en renodlad manipulation av sanningen – och då är man ändå snäll i sin beskrivning av det du häver ur dig.

Du börjar med att arbetslinjen har ökat sysselsättning och minskat utanförskapet. Så är det naturligtvis inte. Det enda M gjorde med arbetslinjen var att göra fattiga människor ännu fattigare (helt utan sjukpenning/sjukersättning) och att berika rika människor ännu mera. Av de cirka 1 100 miljarder ni gödslade ut i jobbskatteavdrag under åren 2006–2014 gick 80 procent till den absolut rikaste tiondelen av befolkningen. De andra 20 procenten fick alla med normala inkomster dela på – till exempel exempel med sjuksyrran som fick 2000,- kr mer i månaden - jag är ganska säker på att dina sjuksyrror idag gärna hade avstått de 2000,- kr om de kunde få skyddsutrustning eller en ny arbetskamrat.

Ni sålde hela jäkla skiten av skyddsförråd och eldade upp munskydd och förkläder i den kommunala förbränningen. Det ironiska av det hela är också det faktum att nu står M överst på barrikaderna för att gödsla ut bidrag till företagen, men samtidigt ska inga arbetslösa få ett öre mer och inga statliga bidrag för att vanligt folk ska få avdrag på sin hyra. Tvärtom vill ni införa marknadshyror där de ska tillåtas växa till astronomiska summor som endast dina kompisar har råd att betala – samma kompisar som ska ha massiva statliga stöd för att kunna fortsätta plocka ut miljardvinster från vårdbolag och skolbolag där man har pressat ned alla kostnader till en minimum av uppfyllda mål för verksamheten.

Moderat politik är ett skämt. Rikas inkomster ska ökas maximalt med statens pengar och fattiga ska helt enkelt svältas ihjäl. Alla människor ser vad ni gör nu i tider av global kris. Ni fortsätter som alltid – rika ska matas med gemensamma pengar och fattiga ska dö. Det är en vidrig och fruktansvärt människosyn, men det bästa av allt är att se Moderaterna tyna bort i den ena opinionsmätning efter den andra. Det gör så otroligt gott att se att er ideologi snart är ett minne blott.

Du väljer bidrag när det är till rika, och du väljer att bekämpa bidrag när det är till fattiga som ska överleva. På Gävle Strand bygger du allt med kommunala pengar och i Sätra sätter du in militären med kulor och granater. Det är en vedervärdig syn på människor, Beckman, och du vet det och du gör det fullt medvetet.

Poul-Erik Jensen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare