Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bedrövligt att vi inte kan få en hundlekgård – som vi önskat i 35 år

Det är bedrövligt av Älvkarleby kommun att inte kunna anlägga en hundlekgård (rastgård) i kommunen. Jag och många med mig har haft det önskemålet i över 35 år och skrivit medborgarförslag, med mera.

I Gävle kommun finns det 14 rastgårdar! Hundlekgården är en tänkt plats för oss alla hundägare i kommunen för lek och samvaro, och kan bli en social träffpunkt för oss hundägare, och andra som är intresserade av hundar. Det blir en naturlig samlingspunkt på samma sätt som barnfamiljer ses och träffas i lekparker med sina barn.

LÄS MER: Valpen Milton gav Fredrik inspiration – vill se rastgård på gamla tennisplanen

Man kan stämma träff för att låta hundarna busa och leka, eller söka sig dit spontant. Man kan utbyta tips och idéer och erfarenheter av hundägarskapet. Man kan även ha olika teman i hundlekgården: träna agility, lydnad eller anordna utställningsträning.

Många hundar får aldrig vara lösa, för dem kan det vara härligt att få komma in i en hundlekgård och få springa fritt och vara fri från koppel.

Personligen tycker jag att placeringen av en hundlekgård är passande nedanför viadukten (om man kommer norr ifrån) på höger sida, där finns det mark som inte används till något. Kommunen brukar ändå klippa gräset där på sommaren, så det är inte mer kostnad än att sätta upp stängsel/staket där. En hundlatrin extra att tömma kan väl ändå inte vara så stor kostnad? Även marken mitt emot Qstar skulle kunna vara passande, finns många andra också som jag gett kommunen tips på.

MW

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare