Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Behåll stödboendena och flytta öppenvården – då blir många nöjda

Nu har man på förslag att lägga ner två stödboenden för män och kvinnor, som behövs för att hitta tillbaka till det sociala livet. Samtidigt har man en öppenvård som inre fungerar. Jo, nu fungerar den, när den är stängd för besökare. Nu jobbar de som de ska med individuella samtal och uppsökande stöd, till exempel på stödboenden och andra enheter.

Alla tycker det är jättebra att det är så. Ingen vill ju sitta i terapigrupp på Flanörhuset i centrala stan. Gruppterapi är nåt som de flesta behandlingshem har slutat med, ger ingen effekt att sitta och lyssna på andras problem. Vill man gå i grupp finns ju självhjälpsgrupperna.

Så flytta öppenvården till Hemstagården, finns mycket plats som inte används där. Måste ju bli en stor besparing att slippa betala hyra på stan där ingen ändå vill gå. Så behåll stödboendena och gör om öppenvården så kommer det att fungera jättebra.

Hoppfull

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare