Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Blir det som ett krigstillstånd om vaccinet uteblir?

Aldrig i min vildaste fantasi kunde jag drömma om att ett vaccin mot Covid-19 kunde vara så värdefullt och efterlängtat. Den som sitter på den hemliga koden har hela jordklotet som gisslan.

Vad ska man med bomber, handgranater, hangarkryssare, pansarvagnar, handeldvapen, militärutbildning till när det bara är att sprida ut ett virus som drar som en farsot och pandemi över hela världen med en mycket stor träffsäkerhet som kallas smitta. Dock med en avvikelse, ingenting av infrastruktur, med mera, förstörs initialt, bara vi människor som är satt att sköta den.

Om man leker med tanken att det här skulle vara ett konstruerat vapen sitter upphovsmakaren på en oerhörd makt. Det här slår direkt och skoningslöst mot både rik och fattig, gammal och ung. Det tar ingen hänsyn till landsgränser, ekonomiska hinder eller företagsdynastier eller ländernas politik.

Ingen kommer undan. All vettig kommunikation slås ut på ett eller annat sätt och det kostar ofattbara belopp, summor man inte ens kan uttala.

Om man fokuserar på oss här hemma i Sverige och på den ekonomiska biten frågar man sig hur långt regeringen är villig att gå. Hur mycket och hur länge ska privatpersoner få hjälp? Samma sak med små och medelstora företag, hur mycket och hur länge? Samma med alla slag av föreningar, hur mycket och hur länge? Samma med alla statliga institutioner, hur mycket och hur länge?

Vi väntar alla på vaccin, om inte det kommer snart kan man likna läget med någon form av krigstillstånd, och vad gäller då?

Det är trots allt våra skattepengar det är fråga om ifall Magdalena Andersson har glömt det.

För staten det är vi

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare