Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bojkotta skatten på plastpåsar!

Nu har politikerna verkligen brist på pengar till nya usla reformer. Kassar, påsar – allt ska beskattas! Naturligtvis ska inte detta fantastiska material ligga i våra hav eller vår natur. Sverige är relativt befriat från vad som sker i fjärran östern och delar av Mellanöstern. Jag har rest och jobbat under många år i dessa delar av världen och hittills inte sett påsar från Ica, Coop eller Systembolaget. Inte heller plastbackar från Skogaholm eller Pågens, inga bilvrak från Volvo eller Saab, etcetera.

Nu ska kassar för mat och påsar till frukt och grönt beskattas. Jag uppmanar till bojkott av den skatten, köp potatis kilovis i lösvikt, äpplen, päron, vindruvor – stjälp upp det på bandet så får personalen väga varje rotfrukt och frukt separat. Krånglar de så använd de bruna soppåsarna som kommunen tillhandahåller, tar de betalt för dem kan de glömma sortering.

Stäm i bäcken, medborgare och protestera mot detta vansinne. De flesta påsar idag är miljövänliga och kan återvinnas. Detta är ett sätt för att få in pengar till nya vansinnigheter av våra folkvalda, som vid var mätning backar i opinion var månad. Vi kan bara hoppas att de når endast 25 procent tillsammans 2022.

Folkvald, förresten, förklara ordet under rådande politiska läge, blanda helst inte in ordet demokrati, tack!

Butter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare