Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bort med onödigt stora kartonger och plast

Jag ville komplettera med två små handdukar till mig själv till jul. Butiken i Gävle centrum, där jag köpte de jag redan har, har konkurrerats ut av våra köpcentra och av e-handel. Nu vill jag ju ha likadana handdukar och hittar dem bara på nätet. Så då får jag väl testa e-handel ändå...

Beställer två små handdukar från Nordic nest som smidigt och lätt levereras av DHL till min närbutik. Två mjuka handdukar i frotté kommer i en kartong som lätt skulle ha kunnat rymma 20 stycken. Handdukarna ligger dessutom inlindade i bubbelplats och hålls på plats av stora luftfyllda plastkuddar.

Vi behöver minska på förbränningen av fossila bränslen, transportera mindre och vi behöver inte mer plast. Då måste jag erkänna för mig själv att det enkla valet inte alltid är det rätta, och att vi måste ställa om vårt samhälle så att vi kan göra miljö- och klimatvänliga val.

Jag vill att det skall gå att göra mina inköp i min stad, inte behöva bila till ett köpcentrum och inte skapa onödiga transporter. Kring detta behöver vi samarbeta!

Dessutom borde det vara självklart för de som bedriver e-handel att inte skicka runt för stora paket och minimera mängden plast.

Björn M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare