Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bortskämt skrivet om karensdagen

Svar till IÅ: Regeringen lurades om karensdagen

Så fruktansvärt bortskämt skrivet! Det var väl bra att få 700 brutto mot tidigare inget. Blir vi aldrig nöjda? Är man så sjuk att detta nyttjas så räcker det inte med en dag utan personen ska stanna hemma längre. Ett antal endagars sjukor relaterade till detta virus är det ingen som tror händer. Stanna hemma till den dag du är frisk, plus två dagar, så blir allt bra för dina vårdtagare och medmänniskor.

Vi har en ökande tendens i samhället att "någon annan får fixa". Se er runt i världen hur detta med ersättningar vid sjukdom fungerar. Börja med egen sjukdom, fortsätt med VAB och barnafödande, vård av närstående och så vidare. Ni kommer att finna att det system Sverige har är unikt i världen. Lägg därtill vår så gott som avgiftsfria sjukvård. Sluta gnäll på att inkomster inte räcker, gör det inte det så byt yrke.

Butter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare