Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bryt isoleringen – gå ut i naturen

Häromdagen vandrade jag och min fru i Testeboåns naturreservat i Oslättfors. Blå himmel, vindstilla och plus 13 grader. Ljudet från forsande vatten ackompanjerades av fågelsång från bofink, talgoxe, blåmes, grönfink, koltrast, nötväcka och större hackspettens trummande. I lugnvattnet simmade två vackra kniphanar och längre bort ropade sångsvanar.

Citronfjärilar och bruna flickfjärilar fladdrade omkring bland blommande hassel, storväxta ekar och klibbalar. I soIuppvärmda gläntor svärmade vintermyggor. Bävergnag, vakna stackmyror och spår av grävlingens födosök visade på andra djuraktiviteter denna härliga vårdag.

Den rödlistade lunglaven, blemlav, brosklav och gällav fanns på trädstammarna tillsammans med eldticka, aspticka och gulskinn. Grankottarnas rika frösläpp på stigarna visade att mindre korsnäbben säkert lyckades föda upp sina ungar som redan mitt i vintern matas just med granfrön.

I dessa tider är naturen en fristad utan smittorisk!

Per-Olof Erickson, Naturskyddsföreningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare