Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Chefer, var rädda om er hemtjänstpersonal

Varför bidrar inte personal som hemtjänsten har inom sin avdelning? Varför vill de bara sitta på sina stolar och dirigera personal som de tydligen inte har? När krisen infinner sig får de själva ställa upp och se till så deras så kallade brukare får den hjälp de behöver. Och byt ut ordet brukare – det är det bedrövligaste de har hittat på. Det är människor som de arbetar med och för.

Har träffat många som arbetar inom hemtjänsten som är fantastiska personer och bra på att ta hand om de som behöver hjälp. Man undrar hur de som sitter på kontoren handskas med de personer som arbetar ute i samhället. De tänker inte mycket på hur de planerar deras arbete. Många av dem som gör personalens scheman vet inte hur det är att arbeta med människor som är så beroende av dem. Värna om personalen, för det är de som har det största ansvaret för att det skall fungera.

Vore jag yngre i dag skulle jag aldrig arbeta inom hemtjänsten, för de har tydligen ingen som bryr sig om hur deras arbetsdagar utlöper. Ge personalen framför allt mer betalt, och ge dem eget ansvar för hur de vill arbeta och ni skall se att fler vill och kan arbeta inom hemtjänsten.

Gittan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare