Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Coop borde inte kampanja bort Gefleortens mjölk

Annons

Vill Coop Mitt bli mer hållbara? Coop Mitt har ett fint hållbarhetsarbete men som alltid går det att göra mer och nu krävs ökade ambitioner av alla.

Gefleortens mejeri erbjuder oss mjölk från gårdar i vårt närområde. Gårdar som är viktiga för en levande landsbygd här i regionen. För öppna landskap, arbetstillfällen och levande landsbygd. Dessa är viktiga för en hållbar framtid då lokala jordbruk behövs som ger oss livsmedel utan långa transporter.

När jag besöker min lokala Coop-butik möts jag gång på gång av erbjudanden på Coops egen mjölk som producerats längre bort. Med låga priser och köp 3 betala för 2 väljer alltså Coop att ta marknadsandelar från lokalt producerad mjölk och mejerivaror.

Som konsumenter kan vi välja att stötta det lokala – men som medlem i Coop Mitt skulle jag önska att mina butiker tar nya steg för att bli mer hållbara och slutar att kampanja mot och konkurrera bort vårt mest hållbara mejerialternativ!

Hållbar framtid före kortsiktiga vinstintressen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare