Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Corona kom – och påverkade vår välfärd

När människorna och politikerna inte förstår vad som pågår med vår välfärd, då tar naturen över med epidemier vart hundrade år, eller om det behövs redan som nu, coronapandemin är ett tecken på detta.

Till exempel har den tvingat Gävle kommun att behålla korttidsboende i Bergmästargården. Kommunens tanke var att spara pengar på omvårdnad av sjuka. Ett av de ingrepp som nu visat att sjukvård och vård kräver resurser och inte ett gnetande och sparande för att välbärgade skall kunna öka sin standard ytterligare. Jobbskatteavdragen är en dold skattesänkning för de som tjänar mest.

Friskolorna bör utan betänketid avvecklas skyndsamt. Deras vinster placeras oftast på någon paradisö. Där är de oåtkomliga och används inte. De är alltså till ingen nytta.

Det vansinniga projektet att bygga höghus för bostäder på vattensjuk mark till enorma kostnader är ytterligare ett projekt som bör hamna i papperskorgen.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare