Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Coronaviruset verkar mest angripa förståndet på media och beslutsfattare

Finns inte längre något sunt förnuft? Precis samma sak med coronavirus idag som cesium och becquerel på 80-talet.

På myndigheternas inrådan grävde vi i Ockelbo ner helt felfria älgar till gränsvärde 150 becquerel, när samma värde i ett nytt beslut höjdes till 600 åt alla. Masspsykos!

Press, tv och radio gjorde allt för att förklara saker ingen begrep, allra minst de själva. Såg en reporter som med darrande hand stack lavar under näsan på en lappgubbe och nästan gråtande frågade: ”Förstår du att det finns 60 000 becquerel i det här?" ”Förstår inte hur de får plats”, sa gubben. Svaret sa allt och vara lika svårtolkat som frågan. Dagens masshysteri liknar gårdagens.

Myndigheter, länder och enskilda företag tävlar i rena stolligheter. Triggad till att visa upp sig! Verkar mest som om alla vill verifiera sitt stora "samhällsansvar". Hörde på radion i går att Arla redan nu förbjuder publik vid årets kosläpp. Helt obegriplig överreaktion! Man bör ha klart för sig att korna släpps på bete först i mitten av maj och nu är det mitten av mars.

Lars Hedlund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare