Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Cyklister far fram utan hänsyn till gående och stående

Svar till de som haft åsikter om cyklister i Gävle.

LÄS MER: Gävlecyklister, håll er borta från trottoarerna

LÄS MER: Cyklister på trottoarer – ett kapitel för sig

Håller med till fullo! Du måste verkligen vara på alerten när du inväntar  bussen, bland annat vid den breda trottoaren vid Rådhusplatsen, cykelbana finns ju på motsatt sida åt båda håll men ändå är du som stående/gående i vägen för deras framfart.

Ytterligare funderingar: I Gävle verkar det råda uppochnervända världen i mångt och mycket. Jag äntrar allt som oftast bussen mot Södra Bomhus från hållplatsen Polhemsskolan. Där står jag och väntar – tryckt intill husväggen på Södra Kungsgatan – filosoferar och iakttar (oftast länge eftersom bussarna sällan är tid, framförallt 12:an)

Där har jag ju sett samma problem – cyklister som svischar förbi mig och precis lyckats undvika krock med gående och stående trottoarfolk. Men i Gävle finns ytterligare ett fenomen som jag inte upplevt i min tidigare hemstad Malmö – det är att ni strosar, ibland flera i rad, mitt på cykelbanan, fullständigt obekymrade. Då måste så klart den normalt laglydige cyklisten tvingas lämna sin bana.

Så till stadsbussarna – då, innan pandemin, gällde det att gå in på bussen fram. Japp, men sen va det stopp! Helt otroligt!

Jag får ofta stånga mig igenom för att få en sittplats eller åtminstone lite ståutrymme bakerst.  Vid några tillfällen har bussen kört förbi på grund av att den var full”satt”. Nix, folk stod som packade makrillar fram och i mitten medan det var många lediga sittplatser längre bak.

Detta skulle aldrig tolereras i Malmö. Busschaufförer i Gävle, ni är visserligen fortfarande mina hjältar men snälla, ryt i på skarpen åt folk att röra sig bakåt!

Läste nyligen om en moderat politiker, Alexander Hägg, som ondgjorde sig över att passagerare tydligen numera fylkas längst bak i bussen. Han menar att detta beror på att ingen längre får gå på främst i bussen.

Alexander, jag har ett tips till dig! Prata med de busspassagerare du vill ha som framtida väljare. Säg helt enkelt ”Ta till höger”

”Bussåkare” (Helst längst bak = åt vänster)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare