Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Cyklister och gående måste känna till hur trafiken fungerar

Angående bussar och hållplatser. Som liten fick jag lära mig att stanna upp, titta och gå snabbt över vägen när det är klart. Vad har hänt med dagens unga? Vad har de så bråttom till? Uppkopplingen finns kvar när de kommer hem, eller kanske titta upp från mobilen medans de korsar vägen.

LÄS MER: Pojke svårt skadad efter lastbilsolycka – flicka påkörd av polisbil som ryckte ut

Olyckor är inte bilismens fel, utan de som springer, går, cyklar utan eget ansvar och tror att alla ska stanna för de är oskyddade trafikanter.

Tråkigt vad som skett men individen måste också känna till hur trafik fungerar. Vi kan inte ha tunnlar över hela stan bara för att våra barn inte känner till våra trafikregler.

Sen kan man ha olika åsikter om bussgator, mötesplatser och så vidare. Men man går inte över vägen före det att bussen fortsatt och sikten är klar, så klart borde det vara för både ung och äldre.

gubben i lådan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare