Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dags att se över trafikmiljön vid olycksplatsen!

Under tisdagseftermiddagen inträffade en trafikolycka i Andersberg där en pojke kördes på av en lastbil. Kort därpå inträffade ytterligare en olycka där en utryckande polisbil körde på en flicka. Båda olyckorna är mycket tragiska. Den som vistas regelbundet i Andersberg har troligtvis noterat den tvivelaktiga trafikmiljön, dels för bilister, men framför allt för gående.

Exempelvis saknas övergångsställe vid den mycket trafikerade busshållplatsen Höjersdal, där människor ofta tvingas springa över Skogmursvägen för att ta sig mot Andersberg. De flesta tar chansen att ta sig över direkt vid hållplatsen där många bilister kör mycket fort och inte sällan bryter mot omkörningsförbudet, medan andra tar sig till den närliggande fyrvägskorsningen som saknar trafikljus. Det finns inte ens ett övergångsställe. Samma sak vid intilliggande korsning.

Ganska nyligen byggdes hållplatserna om, i samband med att stoppet vid Vinddraget togs bort. Men av någon anledning tycks man inte tagit sig tid att fundera ut ett bra sätt att ta sig över vägen. Dessutom känns belysningen under eftermiddagar och kvällar ibland bristfällig. Kanske var det för kostsamt, kanske är det för att det är just Andersberg och inte någon mer centralt placerad stadsdel.

Oavsett vilket, och oavsett vad som föranledde den senaste olyckan, har det under den senaste tiden inträffat ett flertal olyckor i det aktuella området, och de som bestämmer bör kanske fråga sig om det inte vore lämpligt att se över trafikmiljön.

Ted Stridh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare