Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dags att slå ihop flygbolagen

Efter det att coronan lagt sig är det ett gyllene tillfälle att slå ihop SAS, Norwegian, Finnair och de baltiska flygbolagen i Estland, Lettland och Litauen till ett enda stort bolag.

Varför det, undrar ni. Jo, nu har vi sett hur det går när det krisar till sig. Alla bolagen har stora problem. Ju större de är ju hårdare faller de brukar man säga, men samtidigt, ju större man är ju starkare är man när det börjar svaja nästa gång.

Litauen 2,9 miljoner invånare, Lettland 2,0 milj., Estland 1,4 milj., Finland 5,5 milj., Norge 5,4 milj., Sverige 10,5 milj. och Danmark 5,8 miljoner invånare. Totalt blir kundunderlaget 33,5 miljoner. Internationellt en ganska skaplig siffra för våra breddgrader. Naturligtvis måste det nya bolaget ha ett neutralt namn som alla de uppräknade länderna känner sig tillfreds med.

Tror det är hög tid att göra något vettigt inom flygbranschen.

Biggles

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare