Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Dags att städa framför egen dörr nu Moderater

Patrik Stenvard (M) är kritisk mot hur regionen gör för att spara pengar. Han skriver att ”vi moderater står för ordning och reda”. Som läsare tappar man hakan. Har denne politiker ingen självinsikt?

Det är ju en kolsvart ironi att det är just Stenvard som har synpunkter på offentlig ekonomi ska hanteras. Han ligger bakom Åleskogaffären i kommunen, som Arbetarbladet tidigare avslöjat.

Affären innebär ett guldkantat avtal med en direktör, vars lön tvivelaktigt har höjts från 90 000 kronor i månaden till 130 000. Varje månad tickar nu tusenlapparna iväg från skolan, ungdomsidrotten och äldrevården till direktörens privata lönekonto.

Men Stenvard står upp bakom direktören, garanterar avtalet och bestämde att det skulle fortsätta gälla ända fram till direktörens pension, oavsett kompetens, arbetsuppgifter eller ansvar! Och det är vi andra som måste betala deras vidlyftiga kalas, med våra egna skattepengar.

Denna Moderatpolitiker har fräckheten att uttrycka sig att ”Boende i Hälsingland och Gästrikland ska kunna känna sig trygga med att deras skattepengar förvaltas väl och används på ett ansvarsfullt sätt.” I ord och gärning har Stenvard visat att han saknar kompetens och förståelse för ekonomi.

Hur tänker Moderaterna som parti, när partiet för fram Stenvard i ekonomiska frågor? Varje gång som det sker kommer en påminnelse om hur M under Stenvards ledning gjort sig skyldiga till haveriet Åleskogaffären som innebär att välfärden dräneras. Idag skrattas det åt M i Gävle.

Slut på förtroendet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare