Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Där politikerna sviker, måste folkrörelser och vanliga människor kliva fram

Annons

Äntligen har vetenskapen fått full uppbackning från världens politiker. Efter de globala skolstrejkerna så är det bara tvångsmässigt motvalls högerpartier som förnekar klimatförändringarna, och fossilindustrins ansvar. Men ändå händer inget konkret.

Fina ord från politiker hjälper inte så länge det byggs nya oljeraffinaderier, terminaler för import av fossila bränslen eller utbyggnader av flygplatser. Om inte politikernas ”oro” följs med handling så är den bara ett spel för gallerierna.

Lyckligtvis är det mängder av vanliga människor som tar ansvaret istället. Det folkliga motståndet mot Preems planer i Lysekil växer, i augusti planerar Flyglarm Arlanda en aktion mot flygplatsens utbyggnad och i september blir det civil olydnad i Göteborg mot den planerade fossilgasterminalen i hamnen. I slutet av samma månader kommer en global strejk för klimatet gå av stapeln.

Där politikerna sviker, måste folkrörelser och vanliga människor kliva fram. Det handlar om våra möjligheter att leva på jorden, och det kan inte tas någon hänsyn till fossilbolagens särintressen.

Sojapojken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare