Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: De flesta hyresgäster gör allt för att kunna betala tak över huvudet

Så har årets hyresförhandlingar startat upp och ja, jag är arg. Hur korkad, enögd och styvnackad får man vara?! Ta russinen ur kakan – kalla det vad du vill. Men det är minst sagt irriterande och hånfullt av hyresvärdar, främst allmännyttan som tar ett stort socialt ansvar för hyresgästerna i olika skeden och händelser i livet, att tro att hyresgästerna går det ingen nöd på – "de betalar hyran, varje månad. Så ser det ut i hela landet".

Det finns inte den minsta tanke, och empati kan de inte stava till! Så väldigt många hyresgäster gör allt: skaffar tre extrajobb, säljer ägodelar, lånar av vänner. Precis allt för att få ihop till hyran och tak över huvudet!

Det är hyran som betalas och allt annat det går att förhandla, använda en betalfri månad för, och så vidare – uppfinningarna är många. Hyresvärdarna ser enbart till att "hyran betalas ju, så nog finns det pengar." Och de har någon underlig nationell statistik på det. I så fall drar de enbart russinen ur kakan av uppgifterna i den. Kom till verkligheten och då i både bra tider och i pandemitider.  

Vi är ofantligt många hyresgäster som förväntar oss en 0-procents-förhandling vid hyresförhandlingarna för 2021.  I Gävle som nationellt. 

Lena 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare