Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: De flesta i PRO Hofors vill ha nya äldreboendet på Västerhöjden

Till Hofors kommun, socialnämnden och kommunstyrelsen.

PRO Hofors har haft flera informationsträffar om det nya äldreboendet i Hofors. På senaste mötet tog vi upp på vilken plats vi ansåg att det skulle byggas. Av 100 närvarande ville cirka 90 att det skulle byggas på Västerhöjden. Några avstod, och några få tyckte att det skulle byggas på nuvarande plats vid Hesselgrenska.

LÄS MER: Hofors mångmiljonsatsar på nytt äldreboende – ersätter Persgården, Hesselgrenska och Hantverkarn

Motiven för oss var att man måste flytta de boende till tillfälliga boende. Vi vet att det är förvirrande för dementa att flytta och det måste också bli extra arbete för en redan hårt ansträngd personal. Vi ansåg också att det är för liten tomt. Får man till exempel utrymme för behövliga parkeringar? Det är ett naturskönt område, men det är en fin utemiljö på Västerhöjden också. Det rör sig också mer människor på Västerhöjden om man vill känna sig som en del av samhället.

Vi har otåligt väntat på ett beslut om byggstart. Vi vet att fullmäktige sagt ja till byggnationen men inte bestämt plats. På grund av pandemin har man tydligen inte kunnat genomföra olika träffar. KPR är vårt organ i kommunen och där har man inte tagit upp vilken plats kommunen förordar.

Vi vet att ett beslut ska fattas inom kort och vi vill därför informera om vad vi tycker om placeringen.

PRO Hofors, styrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare