Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: De skatteovilliga måste vara med i arbetet för ett starkt och solidariskt samhälle

Skulden för samhällsproblemen är av många otäckt ensidigt placerad. "Det är utlänningarnas fel!"

Vem och vilka är utlänningar? Vem och vilka är godkända svenskar? Vem ska döma och bestämma detta? Många hörs vilja och säger sig kunna. Vill vi ha sådana människosorterare?

Om den etniska skuldplaceringen blir accepterad av tillräckligt många medborgare, då kom 30-talsliknande europeiska utrensningar att bli brutal verklighet i landet. Detta kan vi bara tillsammans förhindra. Så därför behövs att företag och högavlönade kasserar sin skatteovilja och kommer med i arbetet för ett starkt, gemensamt och solidariskt samhälle. De giriga skatteovilliga har hittills släppts in i kommunernas och regionernas verksamheter där de ohämmat glufsat åt sig så mycket som möjligt av skattemedlen utan att leverera det som lovats. Politiker, sätt stopp för detta!

I de övre samhällsskikten är lönerna ofta groteska och ett hån mot arbetarna i de lägre löneklasserna. För högavlönade är det också vanligt med kostnadsfritt resande samt mat och alkoholdrycker gratis. "Va fan gör de för dessa vidriga ersättningar!"

Det måste vara svårt att hinna med så mycket arbete om alla ersättningar ska hinna konsumeras – mat- och spritbjudningarna tar ju också tid.

Dessa människor vet att det är ett ansvarslöst, orättvist konsumerande som denna deras egoistiska, skadliga konsumtion innebär, men fortsätter ändå med sitt leverne utan hänsyn till de jordinnevånare som inte har möjlighet till, eller vägras det allra nödvändigaste. De medellösa utsatta, ofta rättslösa människorna, utnyttjas grovt och kallas sedan för samhällsbelastande.

Ska jordens alla invånare ha rätt att ta del av naturtillgångarna är det orätt att hindra, vägra eller eliminera några människor från detta.

Ska det behövas konsumtionsmätare till oss var och en som övervakar och begränsar konsumtionen till en hållbar nivå? Det borde räcka med konsumtionsansvar.

Tumen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare