Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: De största bidragstagarna i vårt land är de så kallade förtroendevalda

Svar till Lars Beckman: 40 000 fler arbetslösa när bidragen chockhöjs

Nu är Lars Beckman i farten med sin lovsång om arbetslinjen igen. Vad den lett fram till är ju det vi nu får uppleva, ett land som definitivt inte trodde det som hänt skulle kunna hända.

Hur kommer det att se ut när all tröttkörd personal inom vården inte orkar starta om igen?

För många kommer belöningen att bli försämrad privatekonomi, de kan inte leva på politikers applåder över deras arbetsinsats. Tror knappast företagsledningar lyssnar på Beckman, lönsamhet och aktieägarna går i första hand, socialt ansvar har de politiska makthavarna betalt för. Av den anledningen gör de sig av med övertalig personal och ser över behovet i framtiden. Med nedbantad privat sektor (många småföretag försvinner) återstår bara att staten, kommunerna och regionerna skall skapa jobb. Jösses, de offentliga jobben betalas med skattepengar och det är en förlustaffär.

Det stora problemet är att arbetslinjen handlar om att tvinga människor att arbeta och verktyget var att försämra trygghetsförsäkringarna och införa hårdare regler vid sjukdom och arbetslöshet. Den nya folksjukdomen psykisk ohälsa och en växande fattigdom kan helt tillskrivas arbetslinjen. Olof Palmes ord att ingenting ställt till så mycket elände som i demokratisk ordning fattade beslut, fick ett ansikte genom införandet av arbetslinjen.

Beckman och Moderaterna avskyr bidrag, men de största bidragstagarna i vårt land är så kallade förtroendevalda och den enorma byråkrati och administration vårt land har. Det rör sig om svindlande belopp som försvinner för invånarna ur den gemensamma kassan. Det är dags för en folkomröstning om vi verkligen behöver politiska företrädare i den omfattning vi nu har. De har knappast varit till någon nytta för invånarna under pandemin och det är bara början på hur en ny värld kommer att se ut.

Beckman har tydligen inte läst den artikel där tre auktoriteter slår fast att det inte är fattigdomen som skall bekämpas, utan rikedomen. Ur BLM har vuxit fram någonting som kommer att förändra världen, nämligen att alla människors liv har betydelse. Invånarna är inte till för de makthavande, det är de som är till för invånarna som är deras arbetsgivare.

Sven-Erik Hemlin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare