Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är dags att Sandvikens kommun tänker på omsorgspersonalen

Annons

Svar till: Skiftarbetare på Sandvik skulle inte acceptera pass på två till fyra timmar:

Håller helt med, visst är det skillnad på manligt och kvinnligt i arbetslivet. Men så har skiftarbetarna på Sandvik också en stark fackförening bakom sig, Metall, som vågar kämpa för sina medlemmar. De räds inte att stöta sig med arbetsgivaren.

Jag tycker precis som du att det är dags att börja tänka på personalen. Alla vet att det kommer bli mycket stora problem att rekrytera till vård och omsorg framöver. Hur kan man tro att någon vill jobba inom en sektor där personal får kämpa för sådant som är självklart för andra yrkesgrupper. Nej, istället borde man införa reformer som verkligen skulle locka människor att söka utbildning och jobb inom vården. Till exempel sex timmars arbetsdag med heltidslön. Då skulle vi kunna börja tala om att locka arbetskraft. Vilken effekt skulle det inte få för sjukfrånvaron? Och många fler skulle orka jobba fram till pensionen.

På tal om pension så är det också en knepig sak om man arbetar inom omsorgen i Sandviken. Man kanske vill gå ner i arbetstid och börja ta ut en del av pensionen när man fyllt 61 år och känner att man behöver trappa ner. Då kommer bakslaget; fortsätt arbeta 19 skift på fyra veckor, med kortare arbetsdagar. Inte vad man tänker sig, eller hur? En ledig dag till i veckan när man får delpension. Det är så som de flesta yrkesgrupper gör. Det gäller dock inte schemabunden personal inom omsorgen i Sandviken. Omsorgsförvaltningen i Sandvikens kommun har gett citatet "man bör slita ut en generation i taget" ett ansikte.

En besviken (och ibland hoppfull) undersköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare