Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är de rika länderna som orsakar jordens undergång

Annons

Jag håller mig på en mycket låg nivå i debatten, inte alls som våra lokala debattörer som Stig Mörtman och Ove Lennström med flera som ständigt står på barrikaderna.

Vi vet alla vid det här laget vad uppvärmningen av jordklotet beror på, det är allmänt bekant om man lyssnar på forskarna och jag ger mig inte in i några teknikaliteter, det får som sagt experterna sköta.

Från min horisont är det Donald Trump (USA), Kina, Brasilien, Ryssland och en del öststatsländer inom EU och eventuellt några andra småländer som stretar emot och mer eller mindre förnekar att klimatförändringarna beror på människan.

Det är ingen politiker som vågar ta första steget, ingen vågar ta risken att stå där med Svarte Petter och riskera kopiösa belopp och köra ner sina länder i en ekonomisk avgrund om det mot alla odds skulle visa sig att expertisen har fel. Då vet jag då en som först säger, vad var det jag sa, och ni vet vilken.

Vi kan inte vänta på fattiga länder för det är ju vi rika länder som har förorsakat att det blivit så här, att vi närmar oss jordens undergång som de mest negativa profetiorna förtäljer.

Att det skulle komma en sextonåring från Sverige som tillsammans med alla andra ungdomar världen runt och skaka om världsledarna så till den grad är en oerhörd politisk skandal och kollaps av mycket hög magnitud.

Det enda budskap som Greta har sagt,” lyssna på forskarna och inte på politikerna”, den raka högern tog tydligen klockrent.

Alla politiker tittar snett på varandra

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare