Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det är du som ska ringa Arbetsförmedlingen – inte tvärtom

Svar till Anonym: "Hjälp oss unga i Sandviken med jobb och utbildning!"

Anonym, vi har ett problem. Och problem är tillför att lösas så låt oss lösa det en gång för alla. När du skriver att ”Arbetsförmedlingen ringer upp en och läser upp jobbannonser för en” då har vi problem, jag syftar till beskrivningen av att arbetsförmedlingen ringer dig, DU ska ringa dem.

Jag vill säga välkommen till verkligheten och vuxenlivet. Problemet med ungdomar som vuxit upp på 2000-talet och sent 1990-tal är att de fått livet serverat via Instagram och youtube, den största motgången i deras liv var när föräldern sa att O’boyen var slut (som hen sedan skyndade sig iväg och köpte åt dem).

Men det här är livet. Du har inget jobb för att du är inte tillräckligt driven. Hade du varit det hade du ringt arbetsförmedlingen varannan minut för att höra om något jobb kommit in. Du hade satt dig in i marknaden och vad som efterfrågas, studerat på CVL, sökt högskola, läst andra kurser.

Jag är född 1990, tog studenten samtidigt som Sverige hade nutidens största ekonomiska kris. Jag har aldrig varit arbetslös, jag har haft alla möjliga jobb innan jag till slut vid 26 års ålder valde att utbilda mig i fyra år på högskolan.

Jobben kommer inte knacka på din dörr, du måste knacka på deras. Långt innan de kommit ut på arbetsförmedlingen. Mitt första jobb fick jag genom att jag gick in i en butik, mötte en säljare där jag kände ”det där jobbet kan jag göra så sjukt mycket bättre”, la fram det till chefen och sedan månaden efter sålde jag 110 procent mer, så mycket som den säljare jag påstådde mig vara bättre än.

För att citera en känd president ”fråga inte vad ditt land kan göra för dig, fråga vad du kan göra för ditt land". Så vet du vad, släng offerkoftan, sluta skyll på andra och välkommen till det riktiga livet!

MissTeacher

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare