Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det finns inga påbud att barngrupperna ska bli större

Svar till Oroliga barn: Nedbrytningen av en bra förskola i Sandviken har börjat

En missuppfattning måste råda kring förskolans verksamhetsplanering inför kommande höst. I Sandviken börjar 455 sexåringar grundskolans förskoleklass. Av dessa har cirka 90 procent nyttjat den kommunala förskoleverksamheten och vid skolstart minskar barnantalet inom förskolan med dessa barn. År 2019 föddes endast 385 barn och ett antal av dem har redan under vårterminen erbjudits plats och börjat på förskolan. Troligtvis kommer cirka 90 procent av vårdnadshavare till denna årskull även att ha behov av förskoleplats.

Förskolan har på grund av detta betydligt lägre barnantal under hösten efter läsårets start. I samband med detta vakanshålls ett antal förskoleavdelningar och personalorganisationen anpassas till det minskade behovet. Runt årsskiftet börjar föräldralediga vårdnadshavare återgå till sina arbeten och då öppnas dessa avdelningar successivt åter upp.

Det finns inte heller några påbud, vare sig från kommunchef, kunskapsnämnd eller undertecknad, att barngruppernas storlek ska ökas.

Inger Norman, skolchef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare