Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det finns tyvärr inga genvägar, vare sig man drömmer om ett jippo eller en revolution

Annons

Svar till Anna Jörgensdotter 7 juli "Från uppror i New York till ett ofarligt jippo i Gävle"

Som tur är har vi kommit en bit på väg framåt under de senaste femtio åren. Idag har alla människor i Sverige, oavsett sexuell läggning eller identitet, laglig rätt att röra sig fritt och öppet i samhället. Och det är den som hotar, trakasserar och diskriminerar som bryter mot lagen, inte den som bryter mot många tyvärr fortfarande förtryckande normer. Eller man kanske inte ska kalla det ”tur”? Vi vet idag att det är genom tålmodigt arbete för ökad kunskap och medvetenhet, demokratiskt fotarbete och mobilisering av brett engagemang som vi tillsammans utvecklar vårt öppna och jämlika samhälle. Det finns tyvärr inga genvägar, vare sig man drömmer om ett jippo eller en revolution.

Gävle Pride är en öppen ideell förening. Vi verkar helt utan egna resurser; förutom medlemmars, samverkanspartners och sponsorers insatser - samt en handfull aktiva personer som oavlönat lägger en stor del av sin fritid för att just Gävle ska fortsätta utvecklas i rätt riktning för fler. Självklart är det jättebra att så många som möjligt vill delta i och bidra till vårt arbete. Därför är vi glada och stolta över det samarbete vi har med både företag, föreningar, politiska partier och myndigheter som till exempel. Polisen. Bara tillsammans kan vi förändra och göra skillnad. Även om individen idag har lagen på sin sida när det kommer till att öppet få älska och forma sitt eget liv utifrån den man är, finns det fortfarande många som drabbas av hat, hot och diskriminering. Det vill vi ändra på. Vill inte du?

Styrelsen Gävle Pride

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare