Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det fossila är tydligen inte fossilt

Är det ingen i Sverige som är kompetent att avgöra vad som är fossilt eller inte? Kommunerna byggde värmeverk, varmvattenledningar drogs fram till nästan alla fastigheter. Oljan skulle ut och torv och flis skulle in. Det var nya tider nu, miljön gick i första hand, jordens uppvärmning skulle räddas.

Det var bara det att forskarnas kunnighet inom området var begränsat. Numera betraktas torv som fossilt, och flisens förbränning likaså. Miljarder går bokstavligen upp i rök eftersom metoden underkänns av miljöskäl.

Nu är det någon inom EU som noterat att även biogas inte heller håller måttet, gasen innehåller metan och koldioxid. Samma sak här, miljarder i bortkastade investeringar. Belackarna får rätt, bland annat min fru som jämnt sagt att sopsorteringen av matavfall med ”brunpåsar” är helt onödig, det är lika bra att slänga allt i soppåsen, till min stora förtret. Det svider att hon fått rätt.

Om man tittar internationellt undrar man vad Tyskland hittat på för smart metod för att rena den ryska naturgasen som kommer via den omdiskuterade rörledningen på Östersjöns botten. För naturgas är av ondo i Sverige, så mycket har vi tydligen lärt oss.

Tänk vad bra det hade varit om Sverige kunnat importerat naturgas från ett stabilt land som Norge. Eller ännu bättre, hittat all gas vi skulle behöva från Siljansringen i Dalarna. För kan Tyskland kan vi.

Vad gör vi med alla gamla anläggningar?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare