Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det går an att klaga när man ser verkningarna utan att ta sitt eget ansvar

Lyssnade på budgetdebatten i riksdagen. Det framfördes många klagomål på att sjukvården inte räcker till.

Jakob Forssmed (KD) förde en väldigt hätsk debatt. Hans debatteknik brukar vara så. Han har tydligen glömt att KD deltog i borgerliga alliansregeringen  i tre valperioder och hade sjukministerposten, det vill säga han var ansvarig för  sjukvårdens utformning.

Det var under  hans ledning som kömiljarden infördes . Det var den som orsakade de stora personalinskränkningarna på sjukhusen. Det innebar att 10000 vårdplatser togs bort samt att läkarsekreterare, andre sjuksköterskor, sjukvårdsbiträden togs bort, samt att det anställdes över 30 procent administratörer och endast 2 procent vårdpersonal. Detta är väl dokumenterat i boken "Välfärdsfabriken". Det går an att klaga när man ser verkningarna utan att ta sitt eget ansvar.

Moderaterna verkar ha glömt att det under deras tid vid makten hela tiden minskade avsättningar till framtida sparande och de använde även det av S överlämnade budgetöverskottet vid regeringstillträdet  för sina skattelättnader för höginkomsttagare. De avslutade den allmänna värnplikten för att spara miljarder. Nu ropar man på mera pengar till försvaret och företagarna.

Är det någon som hört ett enda ord om höjda löner till arbetare eller höjda pensioner till vanliga arbetare som går i pension? Själva beviljar de sig dubbla jobbskatteavdrag om de sitter kvar som pensionärer i riksdagen och i kommunala förtroendeuppdrag. Eller har bildat ett fiktivt företag efter pensioneringen.

Karl Gustaf Skoog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare