Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det här är inte okej – även despoter ingår i vår historia

Jag gillar absolut inte det som händer nu, och då syftar jag på alla rivningar och förstörelser av statyer. Just nu är det främst USA som är i blickpunkten, men det sker över hela världen och det beror av olika anledningar på tyranni, massmord och förföljelse som skett under årens lopp från olika despoter.

Vi har haft en hel del, Hitler, Mao Tse Tung, Mussolini, Franco, för att nämna några. Ska man dra in alla despoter från olika länder genom historien blir denna artikel hur lång som helst. Det som händer nu är att Amerikas historia med slavhandel rullas upp inför öppen ridå plus en hel del annat.

Vad jag vill säga, oavsett hur vidriga dessa personer än varit, så tillhör de en del av historien och det finns därför ingen som helst anledning att för evigt förstöra statyer och andra historiska ting för kommande generationer. Vi får helt enkelt stå ut med att det gått till på det här viset, det är det som är historia. I så fall ska inget stå i historieböckerna heller och alla skolor och lärare ska naturligtvis bara hoppa över den här delen av världshistorien.

Copernicus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare