Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det här är kriminalitet som pågår varje dag, vid varje affär året runt

Annons

För att man ska få lön måste man utföra ett arbete, jag utför ett arbete, får en lön och betalar skatt på lönen. Skatten fördelas så att alla samhällsfunktioner är igång. Med skatten betalas det för gamla, sjuka, funktionshindrade och andra människor i Sverige som av olika anledningar inte kan arbeta.

När jag ska handla lunch för mina skattade lönepengar så måste jag varje gång se en person som tigger vid affären, en person som är hitforslad av kriminella ligor

Via min skatt betalar jag min del av EU-avgiften på runt 40 miljarder per år, i den EU-avgiften finns pengar avsatta för att hjälpa utsatta EU-medborgare i bland annat Rumänien till en drägligare tillvaro i sina hemländer.

Men ändå, när jag ska handla lunch för mina skattade lönepengar så måste jag varje gång se en person som tigger vid affären, en person som är hitforslad av kriminella ligor som utnyttjar den fria rörligheten och fattiga utsatta människor inom EU för sina syften, att tjäna pengar.

Det här är kriminalitet som pågår varje dag, vid varje affär året runt, och ingen myndighet gör något åt det, man blundar för problemet. Hen som sitter där med sin mugg är inte kriminell. Jag är dock övertygad att upplägget är detta; Ligorna skjutsar hit dem där ”arbetet” bygger på att de måste tigga ihop X kronor innan de får en returbiljett hem. Jag vill inte vara med på det, därför ger jag inget till tiggare sen många år tillbaka.

Trött på tiggeriet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare