Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det här blåser över – bara tid ges och regler följs

Svar till Larz Gustafsson: Vill du ha det som i Filippinerna?

Har du varit på Filippinerna, eller utanför länsgränsen? Du accepterar ingen karantän och avsäger dig också eventuell vård för detta virus. Jag befinner mig på plats och det finns inget tvång, men media vill ju som vanligt piska upp stämning och oro. Denna farsot går över om vi följer rekommendationer från dem som kan mer än jag, och kanske mer än du själv om infektionssjukdomar.

Men att ta ut sina anhöriga för att fika på stan verkar vettlöst, om det nu stämmer. Kanske de vill ha ut eventuellt arv lite tidigare, vem vet? Kanske svaret finns i den litteratur du ofta hänvisar till och det politiska styre du anammar så ofta.

Det här blåser över, bara tid ges och regler följs. Själv är jag mest orolig för den ekonomiska skada det åsamkar länder jorden runt. Att en hel del äldre med bakomliggande sjukdomar dör i förtid är naturligtvis att beklaga men oundvikligt i detta läge. Att avlida i corona några veckor tidigare än någon annan diagnos kanske inte har så stor betydelse i det stora hela. Under normala förhållanden dör > 250 människor per dag så siffror för corona är inte så alarmerade.

Det viktiga är att vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Prova Larz, och du förblir frisk förhoppningsvis!

Bosatt i ett vackert land med lag och ordning

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare