Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det kanske är mer intressant med Microsoft än skolorna i Sandviken?

På måndagen den 25 november kom så det besked som det pratas om i tidningar under en tid. Beskedet att Sandviken plötsligt måste stänga Jernvallens högstadium för att kunna ge plats åt en stor kull förskolebarn. Vi är många föräldrar som möttes av förtvivlade barn som kom hem efter beskedet att våra politiker vill slita upp dem från den miljö de känner sig trygga och trivs i.

Efter en vecka fylld av kontakter med Sandvikens styrande politiker består mitt intryck av att de plötsligt har vaknat upp yrvakna över den uppkomna situationen och att de kämpar med att få kontroll över bilden som förmedlas. I dessa samtal blir mitt bestående intryck att de har tappat kontakten med medborgarna i kommunen, och att kommunledningen i form av Peter Kärnström och Kerstin Almén har tappat kontrollen över en så central del av verksamheten som skolan och rakt av köper radikala förslag från skolchefen Inger Norman.

Det hela är kanske så pass enkelt att det är betydligt mer intressant för Kärnström och Almén att umgås med cheferna från Microsoft än det är att säkerställa att kommunen har en fungerande skola. Att man har abdikerat och låter agendadrivna tjänstemän som Inger Norman och Birgitta Orrebo få full frihet att styra skutan mot fullbordat faktum, det vill säga den av tjänstemännen efterlängtade storskolan.

Etableringen av Microsoft i Sandviken är en fjäder i hatten, men en skola i kaos är inget som imponerar vare sig på medborgarna i kommunen eller företag som Microsoft eller Sandvik.

Förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare