Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Det måste finnas ett bättre ställe för en tankstation än vid en förskola

Annons

En omstridd biogasstation ska byggas diskutabelt nära en förskola. En förskola där många barn vistas varje vardag.  

Byggnads- och miljönämnden har beskrivit placeringen som olämplig. Gästrike Vatten AB har framhållit att frågan bör utredas mer. Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap har föreskrifter vad gäller säkerhetsavstånd vid hantering för brandfarlig gas.

De säkerhetsföreskrifterna töjer man på i förslaget till placering av biogasstationen. Teknikparkens fastighetsägare har uppdragit åt en konsult att granska biogasstationens riskpåverkan. I granskningen beskrivs kontor, hörsal, restaurang och förskola som svårutrymda verksamheter och utlåtandet lyder att en fördjupad riskbedömning bör göras. Trots alla dessa invändningar och rekommendationer går planerna vidare på att bygga en biogasstation vid denna förskola. Varför?

Utifrån att det har förekommit olyckor vid gasstationer i Sverige och den olycka som inträffade med en gasbuss i Stockholm tidigare i år är jag bekymrad över placeringen. Det finns säkerligen fler platser i vår fina kommun där man kan bygga en biogasstation. Förskolan ska vara en trygg plats för våra barn. Den tryggheten är inte rimlig att kompromissa bort genom tveksamma tolkningar av MSB:s säkerhetsföreskrifter. Jag vill se ett bättre placeringsförslag, som inte väcker onödig oro hos småbarnsföräldrar.

Emma Karlsson, småbarnsförälder och moderat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare