Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Det räcker inte att släcka småbränder – högtrycket har blivit vardag

Annons

Rom brinner – denna gång på Pensionsmyndigheten. Handläggningstiderna blir allt längre. Medarbetarna blir färre. Budgeten från regeringen blir lägre och prioriteringen från Pensionsmyndighetens ledning blir sämre. Så ser verkligheten ut på Pensionsmyndigheten idag.

Det som tidigare kallades för högtryck på denna myndighet har idag blivit vardag. Ett inflöde som inte är hanterbart längre. Tidigare valde man att omprioritera de områden där det krävdes insats och resurser, man släckte bränder, men nu brinner det på alla dem flesta områden.

Man valde bland annat att satsa pengar på att bygga en prognostjänst på Mina sidor i stället för att lägga resurser där det brann. Prognostjänsten är dessutom inte ens i närheten så bra som den tidigare befintliga på www.minpension.se.

Man valde även att ta bort blanketter på webbsidan så att man tvingas ringa till kundservice om man saknar bankID. Som om de på kundservice inte redan drunknar i samtal och ärenden. Majoriteten av de som ringer kommer inte ens fram, när man väl kommer fram så är kötiden oacceptabelt lång.

Pensionärer får vänta i flera månader på att få beslut om bostadstillägg – är detta verkligen okej? Nej, det är det inte, men värre kommer det att bli. För utan högre budget och med felprioriteringar så kommer det aldrig att kunna hålla i längden. Småbränder utvecklas till stora och det kommer att krävas ännu mera resurser och insatser för att de ska kunna släckas.

Gör om och gör rätt!

Less

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons