Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En låtsasdialog om stor skola var inte vad vi ville ha

Socialdemokraterna går ut med ett pressmeddelanden om att storskola-förslaget läggs ned.

Vid samma tidpunkt kläcker man tjänstemannaförslaget att Jernvallsskolans högstadium skall flyttas till Björksätraskolan. Björksätraskolan har idag 624 elever. Om inte de sökande till skolan radikalt har ändrats innebär det 624 + 150 elever från Jernvallsskolan = 774 elever. Björksätraskolan har genomgått en rust under ett antal år, men vad jag vet ingen utbyggnad. Hur ska 774 elever rymmas?

Vallbacksskolan i Gävle utropades som storskola. Den rymmer 508 elever. Om flytt av elever blir verklighet i Sandviken så kommer Björksätraskolan få cirka 774 elever.

Och Socialdemokraternas främsta företrädare verkar neka till storskola. Det hade väl varit bättre att lägga korten på bordet och skippat dialog med föräldrar/elever och lärare och istället köra över oss medborgare på en gång. En låtsasdialog som i praktiken innebär en stor skola istället för en storskola var inte vad vi ville ha.

Varför lägga skattepengar på utredning och dialog när man inte lyssnar på svaren i den? Elevantalet som fås i Björksätraskolan placerar Sandviken på plats 50 av landets drygt 4 000 kommunala grundskolor. Så nu kan vi inte bara titulera oss som kommunen som lät datorer och paddor till skola/förskola gå före våra barn/ungdomars välmående. Vi blev också kommunen som glömde lyssna på medborgarna för tjänstemännen var viktigare. Barnen har aldrig varit i fokus.

Betraktare av hardcore-politik i Sandviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare