Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En liberal uppläxning av Moderaterna

Läste nyligen en lång intervju i en av kvällstidningarna med centerns vikarierande partiledare Anders W Jonsson. Jag håller inte med om allt. Men jag fastnade för detta uttalande, som jag vet att många svenskar delar i dessa svåra Coronatider:

"Om Moderaterna på riktigt vill inleda ett budgetsamarbete med SD tycker jag att Ulf Kristersson ska vara vuxen nog att säga just det. Det vore önskvärt med tydlighet kring vad Moderaterna egentligen står i sin relation till SD. Centerpartiet vill inte budgetförhandla med ett främlingsfientligt populistparti. Vill Moderaterna det borde han säga det rakt ut i stället för att gå som katten kring het gröt. Det är nog många liberalt sinnade människor som bekymrat undrar vart Moderaterna är på väg".

Många oroas över just M:s allt närmare samarbete med SD. Och det gäller inte bara i riksdagen. I Ockelbo har ju M, SD och KD offentligt uttalat att man samarbetar för att ta makten efter valet 2022.

I regionen vägrar M, SD och (så klart) KD att ens godkänna en regnbågsflagga i fullmäktigesalen, vilket lokalmedia rapporterat mycket om. Öppet avståndstagande mot symboler för utsatta minoriteter är ju en tydlig signal från M.

För att nu avsluta med Jonssons och Centerns egna ord i intervjun: "Sverigedemokraterna är ett främlingsfientligt populistparti. Att fundera på att sätta statens finanser i händerna på ett populistiskt parti gör mig mycket bekymrad."

Eller med andra ord: liberalt klarspråk!

Liberalt sinnad människa

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare