Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: En underlig åsikt – jag förstår inte

Svar till karl gustaf skoog: Det är inte förbjudet att driva företag med förlust

Jag förstår inte karl gustaf skoogs insändare. Du menar att man borde förbjuda att flera delägare får driva företag? Och detta att vinsten delas med delägarna och på så vis slippa betala skatt. Den typ av företag som du måste mena är handelsbolag eller kommanditbolag. Gäller det aktiebolag så är det aktiebolaget som betalar skatt på företagets vinst. Aktieägarna äger visserligen företaget men kan ju inte dela på vinsten.

Detta verkar vara en mycket underlig åsikt. Förstår att du helst vill att staten driver alla företag. Jag tror nog att det inte är många som håller med dig. Dessutom vill du återinföra arvsskatt och förmögenhetsskatt. Dessa skatter har Socialdemokraterna för länge sedan kommit på att de är orättvisa. Ofta är de på yttersta vänsterkanten som vill införa denna typ av skatter och som också är emot att privat driver företag.

Anders Sandin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare