Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Enda lösningen är att förstatliga skolan

Anna Ekström, utbildningsminister (S), vad är problemet?

Det skall jag tala om för dig. Lyssnar den 27/4 kl 12 på nyheterna och döm om min förvåning hur du kryptiskt sitter  och uttalar dig i radion om hur vi skall få en likvärdig skola i Sverige. Lika chanser för alla! Det du säger, inte rakt ut,  är väl hur vi skall få de nyanlända att klara en utbildning här i Sverige. Du menar ju att alla kan inte söka och komma in i privata skolor. Det finns inga resurser varken ekonomiskt eller kunskapsmässig för de eleverna. 

Lyssna nu! Förstatliga skolan, det har jag hävdat många gånger, alla skall ha samma chans till utbildning om du så bor i Kiruna eller Ystad. Men i den sits ni nu har som så kallat regeringsparti, har ni inte en chans att förverkliga detta. Vad det beror på, ja många politikers maktfullkomlighet, ni gör allt som står i er makt för att sitta kvar.

Men hur skall ni S:are klara det när ni har förlovat er med 3 minoritetspartier, som ligger enormt lågt  i alla mätningar, jag menar då C, MP och L.  Ja, som man bäddar får man ligga. Trots tuffa coronatider är det väl dags att för er att göra något vettig med skolan, och vad är det, jo, FÖRSTATLIGA den. Men det har ni tyvärr inte mandat till inte så länge ni är förlovade med nämnda småpartier. Skärpning, och försök att ha en politik som står upp för ert röda S-märke. Då kanske ni fick en majoritet själva för er så kallade jämställdshetspolitik. Som sagt, vad är problemet?

Christer Lundqvist, Hofors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare